Підготовка до колоноскопії проводиться препаратом «Ізіклін», ефективний та простий у застосуванні. В упаковці дві пляшечки препарата та спеціальний мірний стаканчик для зручності приготування розчину.
Підготовка до дослідження, яке призначене на першу половину дня (до 15:00)
Напередодні дослідження ввечері першу пляшечку слід розчинити у воді до 0,5 літра (для правильного розведення в упаковці є спеціальний мірний стаканчик) та випити протягом години в проміжку часу 17:00-18:00, далі протягом 1 години випити 1 літр чистої води.
Другу пляшечку також розчинити та випити в проміжку з 05:00-06:00 ранку в день проведення колоноскопії та 1 літр чистої води з 06:00 до 07:00.
Більше нічого не пити та не їсти.
Останній прийом їжі має бути напередодні не пізніше 13:00 (тільки легка їжа).
Підготовка до дослідження, яке призначене на другу половину дня (після 15:00)
В день дослідження першу пляшечку слід розчинити у воді до 0,5 літра (для правильного розведення в упаковці є спеціальний мірний стаканчик) та випити протягом години в проміжку часу 06:00-07:00, далі протягом 1 години випити 1 літр чистої води.
Другу пляшечку також розчинити та випити в проміжку з 11:00-12:00 ранку в день проведення колоноскопії та 1 літр чистої води з 12:00 до 13:00.
Більше нічого не пити та не їсти.
Останній прийом їжі має бути напередодні не пізніше 18:00 (тільки легка їжа).
Дієта перед підготовкою до колоноскопії.
Харчові продукти, які знижують якість підготовки товстої кишки до дослідження (виключити з раціону за 3 доби):
- фаст-фуд, сухарики, чіпси;
- випічка та борошняні вироби, хліб, кондитерські вироби;
- фрукти, сухофрукти і овочі, в тому числі консервовані;
- бобові, горіхи, насіння;
- молочні та кисломолочні продукти з усілякими добавками (підсолоджувачі, ароматизатори, кусочки фруктів і т.ін.);
- жирні сорти риби і м’яса;
- сосиски, сардельки, ковбаси;
- будь-які консерви;
- гостре, копчене, смажене;
- газовані напої, алкоголь;
- натуральні соки з м’якоттю.
Дозволені продукти харчування:
- натуральне молоко, сметана, сир;
- тверді сири, приготовані традиційним шляхом без використання спецій;
- яйця;
- нежирне м’ясо — куряча грудка, індичка, кролик;
- манна і кукурудзяна крупи;
- вершкове, оливкове і соняшникове масла;
- натуральні соки без м’якоті;
- цукор;
- натуральні желе і сиропи;
- мед;
- чай — зелений, чорний, червоний;
- мінеральна вода без газу.